T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / DİLOVASI - Dilovası Mehmet Zeki Obdan İlkokulu

DÜNDEN BUGÜNE M.ZEKİ OBDAN İLKOKULU

Okulumuz 1972 yılında Aşağı Çerkeşli Mahallesi İlkokulu olarak eğitime başlamış olup  KİMAŞ AŞ sahibi Mehmet Zeki OBDAN tarafından 1977 yılında yaptırılan yeni bina ile adı Mehmet Zeki OBDAN ilkokulu olarak değiştirilmiştir.

Okulumuz 1972 yılında Aşağı Çerkeşli Mahallesi İlkokulu olarak eğitime başlamıştır.

 KİMAŞ AŞ sahibi Mehmet Zeki OBDAN tarafından 1977 yılında yaptırılan yeni bina ile adı Mehmet Zeki OBDAN İlkokulu olarak değiştirilmiştir. İlk yapıldığında 5 derslik olan okul daha sonraki yıllarda yapılan ek binalarla bugün 3 bina ve 60 derslik olarak hizmete devam ediyor. İlk yapılan bina yıkılmış yerine şimdiki küçük bina yapılmış, daha sonra 4 katlı bina, en son olarak 2004 yılında 3 katlı yeni bina yapılmıştır.

Okulumuz ilçenin merkezi okuludur. Şimdiye kadar 2730 öğrenciyi mezun etmiştir.

Zorunlu eğitimin 2012 yılında 12 yıla çıkması ve 4 + 4 + 4 şeklinde kademeli olarak düzenlenmesi nedeniyle okulumuz Mehmet Zeki Obdan İlkokulu olarak ayrılmıştır. Daha sonra ortaokul kısmının adı Şehit Ömer Özavcı Ortaokulu olarak değişmiştir, ortaokul ile ilkokul aynı bahçeyi ortak olarak kullanmaktadır.

Mehmet Zeki OBDAN Kimdir?

 

1927 senesinde İstanbul'da doğmuştur. Orta tahsilini İstanbul'da yapmış, çok genç yaşta iş hayatına atılmış ve çeşitli ticari faaliyetlerde bulunmuştur. Milli eğitim camiasında, bugüne kadar yaptığı önemli katkıları kısaca şöyledir; Kocaeli ili Gebze ilçesinde Dilovası beldesinde kendi adına bir ilkokul yaptırmış bulunmaktadır. İstanbul ili Pendik ilçesinde yaptırmış olduğu ortaokul bulunmaktadır(Gülizar-Zeki Obdan Ortaokulu). İstanbul ili Pendik ilçesinde yaptığı önemli bağış katkıları ile yapılan bir lise bulunmaktadır. (Gülizar-Zeki Obdan lisesi) Kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanı bulunduğu Yıldız Plastik Koll.Şti. ve "Muzaffer Akpınar Vakfı-Edremit" aracılığı ile yoksul 121 öğrenciye karşılıksız burs verilmektedir.  İstanbul Gaziosmanpaşa'da bir cami, Edremit Devlet Hastanesi'nde 3 klinik, Mehmet Zeki Obdan'ın iş hayatı dışında memleketine ve halkına hizmetlerinin örneğidir. Mehmet Zeki Obdan 21/07/1993 tarihinde İstanbul'da vefat etmiştir.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.01.2015 - Güncelleme: 24.03.2021 13:53 - Görüntülenme: 8618
  Beğen | 6  kişi beğendi